5 mënyra për të sjellë më shumë dritë natyrale në shtëpinë tuaj

  • Drita natyrale është jetike për gjendjen tonë shpirtërore, shëndetin tonë dhe për krijimin e një shtëpie të lumtur dhe komode.
    Në këtë artikull gjeni 5 mënyra se si të përmirësoni dritën tashmë të disponueshme dhe si të sjellni më shumë rreze të diellit në shtëpinë tuaj:

1. Shtoni më shumë pasqyra dhe objekte me shkëlqim
Pasqyrat dhe objektet e tjera me shkëlqim reflektojnë dritën përsëri në dhomë, kështu që shtoni artikuj si: pasqyra muri dekorative, mobilje me thekse qelqi, kromi ose pasqyre, korniza fotografike argjendi, dhe sipërfaqe të tjera “reflektuese”.

2. Instaloni dritare ose dyer më të mëdha
Nëse keni buxhet, atëherë mënyra më e mirë për të rritur dritën natyrale në shtëpinë tuaj është instalimi i dritareve dhe dyerve të mëdha. Gjithashtu, kur është e mundur përdorni xham në dyert tuaja, si të brendshme ashtu edhe të jashtme për të lejuar që drita natyrale të rrjedhë lirshëm nëpër shtëpinë tuaj.

3. Zgjidhni paletën e duhur të ngjyrave
Futni ngjyra më të lehta në muret tuaja duke përjashtuar sfondin e ngjyrave të errëta. Hijet e bardha do ta bëjnë hapësirën të ndihet më e ndritshme pasi reflekton dritën natyrale që hyn në dhomë, në vend që ta thithë atë.
Shmangni përdorimin e ngjyrës së bardhë me shkëlqim në mure pasi mund të bëjë që një hapësirë të ndihet e ftohtë, një hije e bardhë do të krijojë një efekt shumë më të ngrohtë.

4. Dyshemeja e duhur
Dyshemeja gjithashtu mund të shndërrohet në reflektues miqësor i dritës duke zgjedhur dysheme druri, qeramike ose guri me një fund të lëmuar, i cili do të reflektoj shumë më shumë dritë sesa qilimat.

6. Pastroni dritaret
Ky sugjerim mund të duket themelor, por larja e xhamit të dritareve dhe dyerve, tërësisht brenda dhe jashtë do të siguroj që rrezet e diellit të filtrohen maksimalisht përmes xhamit, duke ndriçuar të gjithë hapësirën tuaj të ndejës.

Bëni zgjedhjen e duhur me dritaret dhe dyert e prodhuara nga Mitroplast. Na kontaktoni!

Mitroplast 2020